La Dra. Berbegal presenta dos treballs de recerca a Budapest

10/12/18
Comparteix aquesta informació

Va participar a la International Conference on Education Economics i dies després, a la Urban Transitions Global Summit 2018 de Sitges.

La Dra. Berbegal presenta dos treballs de recerca a Budapest

La Dra. Jasmina Berbegal ha presentat dos treballs de recerca a la International Conference on Education Economics de Budapest.

Al Centre for Economic and Regional Studies de la Hungarian Academy of Sciences, del 21 al 23 de novembre, Berbegal va analitzar el treball conjunt amb el professor Tommaso Agasisti, del Politècnic de Milà, “Cross-country analysis of higher education institutions’ efficiency: The role of strategic positioning”. Un estudi en el qual analitzen com el posicionament estratègic de les universitats influeix en l’eficiència en la gestió dels recursos. En l’estudi, s’hi inclouen 307 universitats de vuit països europeus.

El segon treball de recerca que va presentar és “Exploring technology transfer patterns among Spanish universities”. En aquest cas, l’estudi l’ha fet amb la professora de UIC Barcelona Dolors Gil i amb la professora Eva M. de la Torre, de la Universitat Autònoma de Madrid. En aquest treball han analitzat com les universitats del sistema públic espanyol desenvolupen la tercera missió (transferència de coneixement i tecnologia).

Trobada professional a Sitges

Dos dies després, la Dra. Berbegal va participar en la conferència Urban Transitions Global Summit 2018, que es va fer a Sitges del 25 al 27 de novembre.

En aquesta ocasió, hi va presentar el treball “Evolution of innovation ecosystems from a Triple Helix perspective”, juntament amb el professor Henry Etzkowitz, de la Universitat de Stanford, i els professors Josep M. Piqué i Francesc Miralles de la Salle, Universitat Ramon Llull.  Un estudi que analitza el paper dels agents del model de la Triple Hèlix (universitat, indústria i govern) que han desenvolupat en els darrers deu anys i com han interaccionat entre ells per fer de Silicon Valley un ecosistema innovador.