La Dra. Bosch participa en un congrés a Itàlia sobre Renaixement europeu

08/01/18
Comparteix aquesta informació

La professora de la Facultat d’Humanitats va presentar la comunicació: "The reception of the Aristotelian ergon in contemporary Europe".

La Dra. Bosch participa en un congrés a Itàlia sobre Renaixement europeu

Aristòtil va desenvolupar una teoria per explicar totes les implicacions de l’activitat pròpia de l’esser humà: la seva relació amb la virtut, amb la decisió lliure, amb les activitats pràctiques i amb el raonament teòric, amb el desig del bé. I aquesta funció pròpia de l’home, l’activitat que la defineix com a tal, es diu ergon en grec. 

Sobre aquesta base, la Dra. Magdalena Bosch, professora de la Facultat d’Humanitats va presentar la comunicació "The reception of the Aristotelian ergon in contemporary Europe" al congrés Convegno Internazionale Rinascimento Europeo e Rinascimento Veneto. Un congrés que es va celebrar del 12 al 15 de desembre a Pàdua (Itàlia).

La comunicació de la Dra. Bosch mostra la necessitat de tenir-los en compte per evitar algunes de les interpretacions reduccionistes més divulgades en el segle XX. Més concretament, la reducció a l’essència i la raó.