Dra. Montserrat Gas: «Per a Mons del Portillo l'amor familiar és la base per comprendre les relacions familiars»

04/04/14
Comparteix aquesta informació

La Dra. Montserrat Gas, directora de l'Institut d'Estudis Superiors de la Família (IESF) de la UIC i professora de la Facultat de Dret, va impartir la ponència «Mons Álvaro del Portillo i la família» al Congrés 'Mare fidelis multum laudabitur', sobre tres aspectes de la figura de monsenyor Álvaro del Portillo, que va tenir lloc a Roma del 12 al 14 de març.

Dra. Montserrat Gas: «Per a Mons del Portillo l'amor familiar és la base per comprendre les relacions familiars»

Al congrés, organitzat per la Universitat Pontifícia de la Santa Creu, hi van participar acadèmics de diversos àmbits que van analitzar la figura, la vida i els escrits de Mons. del Portillo. El congrés se celebrava en el context de l’any del centenari del seu naixement i de la seva futura beatificació el 27 de setembre a Madrid.

Per la seva banda, la Dra. Montserrat Gas va impartir la ponència “Mons. Álvaro del Portillo i la família” en la qual va destacar la seva contribució al coneixement de la família cristiana en el Dret canònic i en l’àmbit pastoral. “Per Mons. Álvaro del Portillo la vida familiar, l’amor, la generació i l’educació dels fills, són part i part primordial de la missió cristiana dels que reben la vocació matrimonial”, va afirmar la professora.

Així mateix, va explicar que el futur beat considerava la llar de la Sagrada Família de Natzaret com el paradigma de l’ambient que ha de regnar en qualsevol família cristiana. Va exhortar a acceptar amb generositat els fills, que són “un meravellós do de Déu” i una prova de la seva confiança i va convidar a rebutjar amb decisió “la propaganda de la por als fills” pròpia de la recerca d’un benestar egoista.

Finalment, va remarcar que al llarg de la seva predicació, “Mons. del Portillo mostra l’amor familiar com a base i punt de partida per comprendre les relacions familiars i la missió de la família a l’Església i a la societat”.