Dues mestres parlen de l'evolució de l'escola en les darreres dècades

11/12/13
Comparteix aquesta informació

Ester Adell, mestra de primària d'una escola pública, i Maria Luisa Gil, mestra de primària d'una escola concertada, van parlar el 9 de desembre passat sobre «L'escola d'ahir i l'escola d'avui» en el marc de l'assignatura Sociologia de l'Educació.

Dues mestres parlen de l'evolució de l'escola en les darreres dècades

Al llarg de la sessió, les dues mestres van explicar, des de la seva pròpia experiència, quina ha estat l’evolució de les escoles al llarg de les darreres dècades. Així, van tractar temes com el canvi social, el paper de les noves famílies, la nova psicologia dels alumnes, i la falta de vocació en alguns dels nous mestres.

Les dues ponents, però, van coincidir a destacar que tot això no són qüestions negatives sinó veritables reptes que la nova generació de professors haurà d’afrontar. Així van fer reflexionar els alumnes sobre la importància de la feina del mestre com a vocació, i sobre la importància d’adquirir una bona formació.

Al final de la sessió hi va haver un torn obert de preguntes en el qual els alumnes van poder dialogar amb les ponents i presentar-los els seus dubtes i aspiracions.