Dues professores de Fisioteràpia participen en un llibre sobre les lesions musculars en l'esport

08/05/13
Comparteix aquesta informació

Montserrat Pujol, professora associada del Departament de Fisioteràpia, i la professora voluntària Laura Pacheco han participat en la publicació del llibre «Lesiones Musculares en el Deporte» coordinat pel Dr. Ramon Balius i Carles Pedret.

Dues professores de Fisioteràpia participen en un llibre sobre les lesions musculars en l'esport

El llibre, que es divideix en tres parts, és una guia per conèixer la fisiopatologia muscular i els possibles tractaments de cada una de les especialitats. A més, l’obra permet reconèixer la necessitat d’un treball multidisciplinari en el tractament adequat de lesions i les actuacions de cada professional involucrat.  

A la primera part: “Principios básicos de la lesión muscular”,  els autors exposen els aspectes de l’anatomia muscular, la classificació de les lesions, el diagnòstic i el tractament, tant mèdic com fisioterapèutic, de les lesions musculars.

A la segona, “Entidades fisiotpatológicas en la lesión muscular”, es tracta sobre les lesions que tenen a veure amb la pràctica esportiva i les complicacions associades més comunes.

Per acabar, la tercera part, “Lesiones específicas musculares”, versa sobre els músculs més proclius a la lesió en l’àmbit esportiu. Així,  s’exposen els mecanismes lesionals més comuns, les pràctiques esportives més habituals i també la clínica més comuna, el diagnòstic per la imatge i el tractament corresponent.