Eduard Fitó : «Som aquí per alguna cosa més que guanyar diners»

22/10/13
Comparteix aquesta informació

El 21 d'octubre passat, Eduard Fitó, director de Desenvolupament Corporatiu de Semillas Fitó, va impartir una sessió a l'alumnat de 3r d'ADE en l'assignatura de Recursos Humans. L'objectiu d'aquest empresari va ser explicar la particular política de recursos humans de la seva empresa, que s'orienta al desenvolupament integral dels empleats.

Eduard Fitó : «Som aquí per alguna cosa més que guanyar diners»

Semillas Fitó és una de les empreses que formen part de la Càtedra Direcció per Missions, que va iniciar el seu camí a la UIC el curs passat. Partint d’aquí, Eduard Fitó va explicar què significa tenir una clara missió empresarial i com això influeix en el funcionament de tota la casa: “tenir ben definit cap a on vas, la teva missió, repercutirà positivament en la política de recursos humans, en la teva relació amb els clients, perquè vas més enllà de les necessitats particulars i concretes”, explicava Fitó.

Així, el ponent va anar desgranant aquesta filosofia empresarial, i va posar exemples molt concrets del seu dia a dia, des de la seva implicació amb les persones fins al respecte mediambiental.

La qüestió es troba en el fet de “transmetre el sentit transcendent de la feina: som aquí per alguna cosa més que fer un negoci i guanyar diners. Volem crear una relació de confiança a llarg termini, i si això suposa haver d’esperar o, fins i tot, recomanar la competència, ho farem”. És per això que Fitó va destacar molt la importància de formar tots els treballadors en uns valors que aporten a l’empresa Semillas Fitó quelcom que la fa diferent.

La sessió va acabar sent una conversa amb els alumnes. “En la vostra feina –els deia– heu de veure com us desenvolupeu i com aporteu valor a la societat. Allò important, en definitiva, no és la venda immediata als nostres clients sinó proposar una solució que aporti valor, i generar una relació a llarg termini”.