El 100 % dels MIR de la primera promoció de Medicina de la UIC Barcelona accedeix a una plaça

22/05/15
Comparteix aquesta informació

El 100 % dels estudiants de la primera promoció de Medicina de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona) que es van presentar al MIR van superar la nota de tall i han pogut accedir a una de les places ofertes pel Ministeri de Sanitat. A més a més, gairebé la meitat dels estudiants que s’hi van presentar es van situar entre les 2.500 primeres posicions.

El 100 %  dels MIR de la primera promoció de Medicina de la UIC Barcelona accedeix a una plaça

Entre les especialitats escollides pels nous metges es troben medicina interna, cirurgia general, traumatologia, cirurgia vascular, neurologia, ginecologia, medicina de família i oftalmologia. Algunes de les destinacions triades a Catalunya són l’Hospital Clínic, Bellvitge, Vall d’Hebron, Sant Pau, Can Ruti i la Clínica Barraquer. Altres hospitals escollits han estat el 12 d’Octubre i el Gregorio Marañón de Madrid, el Clínic de València, el Cruces de Bilbao o l’Universitari de La Corunya.

El Dr. Albert Balaguer, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UIC Barcelona, es mostra satisfet pels resultats obtinguts: “hem posat molta il·lusió en aquest projecte i els indicadors acompanyen. Penso que és una promoció de metges ben formats tant tècnicament com humanament”. També la directora dels estudis de Medicina, la professora Marta Elorduy, es mostra satisfeta: “creiem que són uns resultats excel·lents, tenint en compte que la facultat que va quedar en primera posició el curs passat manifestava tenir el 95 % d’alumnes per sobre de la nota de tall i el 88,7 % amb accés a plaça”.

El Grau en Medicina de la UIC Barcelona va començar l’any 2009. Està orientat a l’aprenentatge de l’alumnat mitjançant metodologies educatives actives amb un elevat component de tecnologies de la informació i la comunicació: estudi en grups reduïts, mètode del cas, aprenentatge basat en problemes (ABP), ús intensiu de laboratoris de simulació, etc. Les pràctiques clíniques es duen a terme, principalment, en els seus hospitals universitaris (Fundació Althaia de Manresa i Hospital de Granollers)  i en els associats (Hospital General de Catalunya i Hospital Quirón). També es fan pràctiques a l’Hospital de Mollet, l’Hospital Plató, el Parc Sanitari Pere Virgili i l’Institut Català d’Oncologia, entre d’altres.