El catedràtic Andreu Olesti inicia la tercera edició de les sessions de formació contínua de Dret

03/10/14
Comparteix aquesta informació

Andreu Olesti, catedràtic de Dret Internacional (Dret Comunitari Europeu) de la Universitat de Barcelona, va impartir la conferència «La unió bancària a la UE», la primera del cicle de conferències de formació contínua de la Facultat de Dret.

El catedràtic Andreu Olesti inicia la tercera edició de les sessions de formació contínua de Dret

Al llarg de la seva intervenció, Olesti va anar desgranant el funcionament i història de la unió bancària a la Unió Europea. Aquesta unió se situa en l’àmbit de la Unió Econòmica i Monetària i neix arran de la crisi econòmica i financera amb la finalitat de crear instruments per ajudar financerament els estats amb problemes de dèficit públic.

Olesti també va donar detalls sobre el funcionament dels codis, organismes i mecanismes que sorgeixen al voltant d’aquesta unió bancària europea, com és el cas del MUS (Mecanisme Únic de Supervisió). El conferenciant va parlar també del cas espanyol, i va afirmar que “s’ha dotat Espanya de 100.000 milions d’euros i ja se n’han fer servir uns 40.000, amb els quals s’ha ajudat algunes entitats financeres”.

La conferència, organitzada per l’Institut Carlemany d’Estudis Europeus, s’emmarca dins del cicle de conferències de formació contínua de la Facultat de Dret, que aquest curs celebra la tercera edició.