El catedràtic emèrit de Sociologia Lluís Flaquer debat sobre la importància de les polítiques familiars als Esmorzars Socials de l’IESF

22/01/20
Comparteix aquesta informació

El catedràtic de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, Lluís Flaquer, va participar el 22 de gener passat als Esmorzars Socials organitzats per l’Institut d’Estudis Superiors de la Família (IESF) de UIC Barcelona.

El catedràtic emèrit de Sociologia Lluís Flaquer debat sobre la importància de les polítiques familiars als Esmorzars Socials de l’IESF
Aquestes trobades s’impulsen en el marc de la Childcare and Family Policies Chair, iniciativa de l’IESF, que té la col·laboració de la Fundació Joaquim Molins Figueras.
 
Aquest reconegut professor, un dels precursors de les polítiques familiars a Espanya, va indicar els reptes als quals aquestes polítiques s’enfronten davant la segona transició demogràfica (STD), caracteritzada per la caiguda de la fecunditat i l’augment dels índexs de separacions i divorcis.
 
El sociòleg va assenyalar que les polítiques familiars del futur es basarien en el foment de més igualtat de gènere, entesa com a foment de la coparentalitat i de la implicació paterna en la cura dels fills. Aquestes polítiques mitigarien els índexs de ruptures conjugals amb efectes en el benestar dels cònjuges. Flaquer va indicar també la importància de les polítiques d’ocupació i d’accés a l’habitatge per als joves que volen formar una família.