El director de RSC Mango dóna les claus sobre la responsabilitat social corporativa als alumnes d'ADE

07/10/14
Comparteix aquesta informació

Xavier Carbonell, director de Responsabilitat Social Corporativa de l'empresa tèxtil Mango, va impartir una sessió el 17 de setembre passat a alumnes d'últim curs d'ADE en el marc de l'assignatura Economia d'Empresa, que imparteixen els professors Carlos Rey i Marta Mas.

El director de RSC Mango dóna les claus sobre la responsabilitat social corporativa als alumnes d'ADE

Al llarg de la sessió, Carbonell va anar desgranant les principals claus de la responsabilitat social corporativa a les empreses i de quina manera s’hi ha anat implantant al llarg dels anys.
D’altra banda, es va aturar en el cas concret de Mango i va explicar com es concreta el compromís amb la responsabilitat social corporativa en les seves polítiques d’empresa.

Pel que fa al cas concret de Mango, el conferenciant va afirmar que “la nostra voluntat és la d’actuar de manera sostenible en tots els nostres àmbits d’influència, tant interns com externs. Per fer-ho, la nostra organització ha establert una sèrie de compromisos, a partir dels quals ha desenvolupat una sèrie de documents específics relatius a aspectes socials, laborals, ambientals i en matèria de seguretat en els nostres articles”.

Xavier Carbonell va destacar que “a Mango estem convençuts que actuem amb responsabilitat en la mesura que som capaços de satisfer les expectatives dels nostres grups d'interès (clients, empleats, proveïdors, societat, franquiciats i accionistes) treballant conjuntament amb tots ells en la definició i consecució de les nostres polítiques”.

També va explicar com es treballa des del Departament de Responsabilitat Social Corporativa de l’empresa per tal de fer un seguiment i avaluar si des de tots els departaments de l’empresa es compleix amb els compromisos establerts. Aquestes polítiques de responsabilitat social se centren especialment en matèria de sostenibilitat, en matèria laboral/social en la cadena de subministrament, en un compromís ambiental en la no emissió de gasos que causen l’efecte hivernacle, en un compromís per la qualitat i seguretat en el control de substàncies nocives en els productes i en un compromís de col·laboració amb la societat en l’àmbit de l’acció social.

Aquesta sessió s’emmarca en l’assignatura Economia i Empresa, que imparteixen els professors Carlos Rey i Marta Mas i que forma part de la Càtedra de Direcció per Missions i Govern Corporatiu.