El Dr. Albert J. Jovell rep l'homenatge de l'ICO

20/06/14
Comparteix aquesta informació

El Dr. Albert J. Jovell, primer director de l'Institut de Salut Pública de la UIC, va rebre ahir, dijous, l'homenatge de l'Institut Català d'Oncologia (ICO), del qual havia estat membre com a integrant del Consell d'Administració.

El Dr. Albert J. Jovell rep l'homenatge de l'ICO

L’homenatge va començar amb els parlaments dels professionals de l’ICO Josep Ramon Germà, Jordi Trelis i Ramon Salazar, els quals havien tingut una relació estreta amb Albert J. Jovell que els va permetre parlar de la figura de Jovell.

Posteriorment, Josep Maria Vilà, president de l’ICO, i M. Dolors Navarro van destapar la placa que s’ha col·locat en la seva memòria a la sala Albert Jovell (antiga sala del Consell).

El Dr. Albert J. Jovell, traspassat el 26 de novembre de 2013, era metge especialista en medicina preventiva i salut pública, i doctorat a Harvard. En el moment del seu traspàs era membre del Consell d’Administració de l’ICO i també director de l’Institut de Salut Pública de la Universitat Internacional de Catalunya –ara anomenat, en honor seu, Institut Albert J. Jovell de Salut Pública i Pacients–, president del Fòrum Espanyol de Pacients, i de l’Associació de Pacients de Tumors Rars d’Espanya, entre d’altres.