El Dr. Estévez presenta les seves últimes investigacions en arquitectura biodigital en un congrés internacional

22/10/13
Comparteix aquesta informació

El Dr. Albert Estévez, professor de l'ESARQ, va presentar la ponència «Arquitectura biodigital i genètica: estratègies de sostenibilitat» al Congrés Internacional Estratègies Materials-Arquitectura vegetal, que va tenir lloc el 3 i 4 d'octubre passats a Madrid.

El Dr. Estévez presenta les seves últimes investigacions en arquitectura biodigital en un congrés internacional

Al llarg de la seva conferència, Estévez va parlar de les últimes investigacions, projectes i obres en l’àrea de l'arquitectura biodigital que s’han desenvolupat des de la Genetic Architectures Office, el grup de recerca que dirigeix. El grup uneix, des del 2000, genetistes i arquitectes per dur a terme una tasca en conjunt i interdisciplinària per tal d’implementar en l’arquitectura les noves tècniques biològiques i digitals.

El congrés, organitzat pel grup d'investigació Arquitectures Ocasionals [AAOO *], de la Universitat Francisco de Vitoria, es va dividir en dos grans blocs: d'una banda, l'estudi i la presentació de casos de tradició vernacla en què s’usava material vegetal per a la construcció, i, per altra banda, la presentació de les últimes tècniques contemporànies en què s’ha tornat a incloure aquests elements vegetals.

Així, arquitectes, paisatgistes, historiadors, enginyers i professionals de disciplines afins van presentar les seves propostes o avenços en la recerca en aquesta nova àrea de l’arquitectura.