El Dr. Fuentes analitza la figura de l’arquitecte Josep Domènech i Estapà a “Coup de Fouet”

29/03/19
Comparteix aquesta informació

El títol de l’article que ha publicat és “Josep Domènech i Estapà. Between eclectism and modernisme”.

 

El Dr. Fuentes analitza la figura de l’arquitecte Josep Domènech i Estapà a “Coup de Fouet”

El doctor en Història de l’Art i professor associat a la Facultat d’Humanitats Sergio Fuentes ha publicat un article titulat “Josep Domènech i Estapà. Between eclectism and modernisme” en la revista Coup de Fouet. Aquest magazín internacional està especialitzat en modernisme o Art Nouveau i forma part de l’Art Nouveau European Route.

L’article se centra en la figura de Josep Domènech i Estapà, un arquitecte de finals del segle XIX i principis del XX. Domènech i Estapà es consolida com a representant de l’antimodernisme català, tot i que, a vegades, puntualitza Fuentes, no aconsegueix escapar del seu influx. A més a més, l’artista arriba a generar un estil propi: l’estapisme. 

Per a Fuentes, aquest autor d’obres com la presó Model, el Palau de Justícia de Barcelona o l’Hospital Clínic, entre d’altres, és un dels creadors més interessants de l’arquitectura espanyola finisecular. Així, el professor d’Humanitats ha volgut rescatar-lo de la seva tesi doctoral, perquè considera que no ha de romandre a l’ombra d’autors com Antoni Gaudí o Lluís Domènech i Montaner.