El laboratori d'anatomia du a terme un mòdul de cirurgia ortognàtica

06/06/13
Comparteix aquesta informació

El laboratori d'anatomia que dirigeix la Dra. Marian Lorente, va dur a terme els dies 25 i 26 de maig un mòdul de cirurgia ortognàtica sobre cadàver, que s'inclou dins del Postgrau en Cirurgia Ortognàtica i Ortodòncia Quirúrgica que organitzen la Facultat d'Odontologia i l'Instituto Maxilofacial Teknon.

El laboratori d'anatomia du a terme un mòdul de cirurgia ortognàtica

En el curs, hi participen professionals de diferents punts d’Espanya i també d’àmbit internacional. El programa, dirigit pel Dr. Federico Hernández Alfaro i el Dr. Andreu Puigdollers, té com a objectiu preparar els alumnes en les tècniques de cirurgia ortognàtica i ortodòncia quirúrgica. Aquestes tècniques pateixen una revolució diagnòstica i terapèutica en els últims anys, cosa que fa necessari un programa de formació contínua per proveir els professionals d’aquest camp de la formació en les noves tècniques.

El programa es du a terme conjuntament amb l’Instituto Maxilofacial Teknon, el centre amb més experiència en el tractament quirúrgic de les deformitats dentofacials mitjançant cirurgia ortognàtica en l’àmbit nacional. El postgrau acaba amb una estada clínica intensiva en aquest mateix centre.

Durant el mòdul que es va celebrar al laboratori d’anatomia del Campus Sant Cugat, els participants del postgrau, guiats pel Dr. Mareque, van experimentar de forma pràctica les noves tècniques quirúrgiques que s’expliquen durant el curs amb material aportat per l’empresa Osteoplac.

La cirurgia ortognàtica permet tractar, tant per motius funcionals com estètics, els casos en què hi ha problemes d’harmonia facial, és per això que també se l’anomena cirurgia de les deformitats facials.