El màster en Periodòncia de UIC Barcelona, únic programa privat d’Europa acreditat per l’EFP

23/10/15
Comparteix aquesta informació

El màster en Periodòncia de UIC Barcelona ha rebut recentment l’acreditació de l’European Federation of Periodontology (EFP) i passa a ser la primera universitat privada a adquirir-la i la catorzena del món. El procés d’acreditació, iniciat el 2013, ha conclòs amb la visita presencial d’un jurat de tres persones format pel Dr. Moshe Goldstein, director del màster en Periodòncia de la Universitat Hebrea de Hadassah, el Dr. Philippe Bouchard, director del màster en Periodòncia de la Universitat Denis Diderot- París 7,i el Dr. David Herrera, professor de Periodòncia de la Universitat Complutense de Madrid, l’altra universitat espanyola que ha aconseguit aquesta acreditació.

El màster en Periodòncia de UIC Barcelona, únic programa privat d’Europa acreditat per l’EFP

Aquesta acreditació, que s’atorga per a un període de vuit anys, avala uns estàndards de qualitat en l’equip de professors, a la clínica, en el pla d’estudis i en la direcció del programa. L’equip avaluador ha entrevistat sis professors del programa, tres antics alumnes, tres alumnes actuals dels tres cursos, el degà de la Facultat d’Odontologia de UIC Barcelona, diversos caps d’àrea i el director de la Clínica Universitària. Aquesta acreditació suposa que després del màster de tres anys, els alumnes passen a ser European Board Certified Periodontist i especialistes en periodòncia i implants en els països en els quals la periodòncia és una especialitat reconeguda d’àmbit nacional. El programa passa a tenir, a més a més, un lloc en els workshops que convoca la Federació i en la seva revista, la Journal Clinical of Periodontology.

Entre les universitats que tenen aquesta acreditació hi ha la Universitat Catòlica de Lovaina, la Universitat d’Estrasburg, la Universitat Denis Diderot-París 7,  la Universitat de Dublín, la Universitat Hebrea de Hadassah, la Universitat de Berna o la University College de Londres. Segons José Nart, director del màster, aquesta acreditació “suposa que la universitat, els seus professors i els seus alumnes tenen els majors estàndards d’acreditació clínica, acadèmica i investigadora en l’àrea de periodòncia i implants”.