El president de Ficosa, Josep M. Pujol, padrí de la graduació de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials

04/06/17
Comparteix aquesta informació

Josep M. Pujol, president de Ficosa i del patronat de la Universitat, va apadrinar l’1 de juny passat la graduació de grau i màster de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials. L’acte també el van presidir el Dr. Toni Mora, vicerector de Recerca, Innovació i Transferència; la Dra. Marta Mas degana de la Facultat,  i la Dra. Jasmina Berbegal, vicedegana.

L’Aula Magna de UIC Barcelona va acollir la graduació dels alumnes del Grau en ADE i del Màster Universitari en Direcció d’Empreses i Sistemes de Producció. Durant el seu discurs, Josep M. Pujol va oferir el testimoni de la seva trajectòria professional com a empresari.

Després d’unes paraules de benvinguda, la degana de la Facultat, Marta Mas, va prendre la paraula i es va dirigir als alumnes. En el seu discurs, la Dra. Mas va explicar com l’objectiu de la Facultat ha estat sempre acostar la veritat als alumnes. “Durant aquesta etapa hem tractat de transmetre l’amor i la cerca de la veritat com a element essencial d’uns bons professionals. La il·lusió i la perseverança en l’honestedat seran la garantia per ser professionals íntegres i dur a terme correctament la vostra missió en la vida. Viure l’esperit de servei i el compromís tenint en compte l’impacte de les nostres decisions en la societat és el que necessita més que mai el nostre món d’avui, encara que molts cops es necessiti valentia.”

El padrí va parlar de la seva història personal i de com va arribar a fundar Ficosa. També de la trajectòria de l’empresa, de la seva expansió nacional i internacional. Pujol va insistir als alumnes: “S’ha de preveure el futur, prendre decisions i encertar-les. El futur vindrà ‘sí o sí’, si no preveus el que vindrà, no servirà de res”. També va compartir una idea que va inspirar la seva feina i que va fer servir com a lema dins l’empresa, extreta d’una pel·lícula: “La diferència que separa el que és possible del que és impossible es mesura amb la voluntat de l’home”.

D’altra banda, va parlar de la importància de fer equip amb la resta de treballadors. “S’ha d’estimar la gent, no com a estratègia, s’ha d’estimar la gent i fer equip. Si feu equip, res serà impossible”. Finalment, els va recomanar: “No feu res que no us enamori. No penseu en els diners, penseu en una feina que us enamori. Si no, no valdrà la pena”.

Seguidament, van tenir lloc l’entrega de diplomes i els parlaments dels representats dels estudiants, tant de grau com de màster. Els alumnes van recordar els moments viscuts durant aquests anys a UIC Barcelona.  

Per acabar, va prendre la paraula el Dr. Toni Mora, vicerector de Recerca, Innovació i Transferència, que va agrair la participació del padrí a l’acte i va felicitar els nous graduats. En la mateixa línia del que va manifestar el padrí, el Dr. Mora va recomanar als alumnes que busquessin una feina que els agradés de veritat i els va aconsellar que el més difícil és “dirigir persones, aconseguir que tothom remi cap al mateix lloc, l’equip ha d’anar amb vosaltres”.

L’acte va acabar amb el tradicional cant del Gaudeamus Igitur