El professor Barnés fa un recorregut per la literatura espanyola

18/12/15
Comparteix aquesta informació

Antonio Barnés, professor de la Facultat d’Humanitats de UIC Barcelona, ​​ha publicat un llibre en el qual porta al lector per un recorregut a través de la literatura espanyola. Ho fa dividint les diferents obres en quatre itineraris: eclesiàstics, nobles, humanistes i resta d’autors.

Visita guiada por la literatura española (Dykinson, 2015) és un manual introductori a la matèria orientat als alumnes de batxillerat i universitaris. El lector recorre els quatre itineraris acompanyat de Sant Isidor, Alfons el Savi, Nebrija, Vives, Cervantes i Lope de Vega, que són els sis personatges de pedra que trobem a l’entrada de la Biblioteca Nacional d’Espanya.

Barnés trobava a faltar un manual introductori amb abundants textos literaris; per això, va explicar: “vaig decidir elaborar els meus propis apunts i d’aquí va sorgir el llibre”. Recomana la lectura de llibres com La Ilíada o Metamorfosi: “fugim dels llibres de les estacions de tren o dels expositors de grans centres comercials”. L’autor defensa “alternar la lectura de llibres del passat amb llibres del present”.