El professor Daniel Ariza, de la Universitat de Caldas (Colòmbia), imparteix una conferència sobre el seu projecte “Huellas digitales”

07/03/16
Comparteix aquesta informació

En el marc dels seminaris ordinaris que el Grup de Recerca SARX organitza sobre l’antropologia de la corporalitat, el professor de la Universitat de Caldas (Colòmbia) Daniel Ariza Gómez va impartir el seminari “Huellas digitales. El performance digital como profanación del dispositivo de prisión”.

El professor Daniel Ariza, de la Universitat de Caldas (Colòmbia), imparteix una conferència sobre el seu projecte “Huellas digitales”

Ariza va exposar el desenvolupament del seu projecte “Huellas”. Consisteix en una performance digital protagonitzada per reclusos d’una presó de menors a Colòmbia. El projecte “permet que població privada de llibertat –diu Ariza– prengui part d’una creació escènica des del seu lloc de reclusió gràcies a la potència que ofereix l’ús de noves tecnologies”.

El projecte busca, segons el professor colombià, “la confluència entre el cos físic i el cos digital, a través de l’ús de diferents expressions com teatre, performance, instal·lació i vídeo-dansa. Intenta posar en tensió, i en certa manera qüestionar, els sistemes de control i vigilància que hem creat i que no compleixen la funció regeneradora o rehabilitadora que suposadament els hem atribuït”.

SARX és un grup de recerca en antropologia de la corporalitat de la Facultat d’Humanitats de UIC Barcelona. El seu objectiu principal és l’abordatge de les múltiples dimensions de la corporalitat humana des d’una perspectiva integradora dels sabers humanístics, científics i artístics.