El professor Gilabert imparteix una conferència al CCCB sobre la mirada de l’espectador en el teatre

17/06/16
Comparteix aquesta informació

El Dr. Gaston Gilabert, professor de la Facultat d’Humanitats de UIC Barcelona, va impartir una conferència al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) sobre la mirada de l’espectador en el teatre contemporani.

El professor Gilabert imparteix una conferència al CCCB sobre la mirada de l’espectador en el teatre

La conferència, emmarcada a la jornada del CCCB “La mirada de l’espectador”, va anar seguida d’un debat molt interessant que es va formar fruit de les preguntes dels assistents al voltant de la qüestió de l’espectador.

Durant la seva intervenció, el professor Gilabert va parlar de l’espectador teatral com a “element essencial de l’espectacle”. També va tractar les reaccions cognitives i emocionals que experimenta l’espectador durant la representació teatral.

Gilabert també va parlar de l’horitzó d’expectatives que té cada espectador i el motor estètic que fa que assistim al teatre: “quins plaers ens proporciona i com es pot educar la mirada de l’espectador”.

La Jornada del CCCB plantejava una reflexió sobre el paper fonamental de l’espectador en tota manifestació artística, a través de les mirades i l’experiència de dos professionals de l’àmbit teatral i de l’art contemporani: el nostre professor Gaston Gilabert i Rosa Pera, comissària independent i historiadora de l’art.