El professor Jaume Camps imparteix conferències sobre gènere i educació a Sud-Amèrica

06/11/15
Comparteix aquesta informació

Durant l'última setmana d'octubre el professor i sociòleg de la Facultat d'Educació Jaume Camps, expert en l'estudi de la incidència de l'educació diferenciada en els nens i nenes, va realitzar un viatge a Sud-Amèrica per impartir una sèrie de conferències en universitats i escoles del Brasil, Uruguai i Argentina i establir acords de col·laboració.

El professor Jaume Camps imparteix conferències sobre gènere i educació a Sud-Amèrica

Les ponències, que van versar sobre els avantatges de l'educació diferenciada en la infància per aconseguir una igualtat en les posteriors etapes de la vida, es van impartir en col·legis, associacions i universitats.

En les seves sessions, el professor Camps va exposar que l'educació diferenciada és ideal per aplicar-se durant un temps limitat, i que “això no influeix en la relació que tindran els nens i nenes amb el sexe oposat ja que la societat és de per si mixta i els nens només passen el 15% del seu temps a l'escola”, va afirmar Camps en una entrevista que li van fer al diari uruguaià, El Observador. “Com a contrapartida –continuava el professor d'Educació–, els nens i nenes guanyen naturalitat en el seu comportament a l'escola que els permet millorar tant en l'aspecte educatiu, com en les relacions socials”.

El professor Jaume Camps, durant els dies 23 i 24 d'octubre va estar en el 5è Congrés de l'Associació Llatinoamericana de Centres d'Educació Diferenciada (ALCED), que va tenir lloc a Curitiba, Brasil. Durant els següents dies, Camps va estar a Uruguai i a l’Argentina, on va dirigir sessions sobre educació i gènere a professors, pares i directius d'escoles i universitats. A la Universitat Austral (Buenos Aires) va poder establir acords amb la Facultat d'Educació de aquí.