El professor Puigdomènech publica un llibre sobre Juníper Serra

09/10/15
Comparteix aquesta informació

Jordi Puigdomènech, professor de la Facultat d’Humanitats de UIC Barcelona, ha publicat el llibre De Petra a Califòrnia: Vida, pensament i llegat de Juníper Serra. En la seva obra, el professor revela les fonts de formació del fundador de les missions de Mèxic i Califòrnia.

El professor Puigdomènech publica un llibre sobre Juníper Serra

Juníper Serra va ser un missioner que va evangelitzar les terres de Califòrnia i Mèxic. Com explica Puigdomènech, amb aquesta obra, l’autor busca “proves documentals que certifiquin la defensa per part de Serra dels drets dels autòctons —a diferència del que volen fer creure alguns— i el seu important treball humanitari encarat a millorar les precàries condicions de vida de la zona”.

De Petra a Califòrnia: Vida, pensament i llegat de Juníper Serra ens revela les fonts de formació del fundador de les missions de Mèxic i Califòrnia, i recull la influència que hi exercí la doctrina de sant Francesc d’Assís i seguidors com sant Bonaventura, Ramon Llull i Duns Escot. A aquesta influència, s’hi afegí l’estudi, a la Universitat de Mallorca, dels grans autors de la síntesi de la filosofia grecoromana i la teologia cristiana —sant Agustí i sant Tomàs d'Aquino—, que conformaren una sòlida formació intel·lectual i doctrinal la qual, unida a la incansable vocació missionera, constituí la personalitat del sant de Petra.

Les fundacions i la tasca humanitària que l’evangelitzador va dur a terme foren l’embrió de ciutats com San Diego, San Francisco o Los Ángeles, entre d’altres, a la costa oest dels Estats Units d’Amèrica. Per aquest motiu, el Govern nord-americà va immortalitzar la figura de Juníper Serra al Capitoli de Washington.