El professor Ureta viatja a Guatemala: «El professorat hi podem aportar experiència i coneixement»

20/04/16
Comparteix aquesta informació

Xavier Ureta i Pere Puig, professors de la Facultat d’Educació de UIC Barcelona, han viatjat recentment a Guatemala. Allà han impartit sessions a mestres d’escoles rurals i a formadors de Fundap, fundació creada per combatre la pobresa amb què la nostra universitat té un conveni de col·laboració pel qual els alumnes del Grau en Educació Primària viatgen al país americà a fer-hi les pràctiques.

El professor Ureta viatja a Guatemala: «El professorat hi podem aportar experiència i coneixement»

Guatemala és un país que vol millorar qualitativament en l’àmbit educatiu, de la mà de l’actual ministre d’Educació, Óscar Hugo López Rivas, que va ser degà de la Facultat d’Educació de la Universitat Pública San Carlos. Des de la Facultat d’Educació de UIC Barcelona, fa un temps que es col·labora per aconseguir aquest progrés.

Els professors Xavier Ureta i Pere Puig hi van anar gràcies al finançament d’un programa del govern belga, a través de l’Associació per al Desenvolupament Integral i la Formació (APDIF), de la qual Puig és el secretari.

Una manera d’ajudar és que “el professorat els aportem experiència i coneixement”, explica Xavier Ureta. De fet, continua el professor, “des d’aquí també s’hi està fent una molt bona tasca en l’àmbit de la salut”.

Cada curs, la Facultat d’Educació hi aporta “un parell d’estudiants de quart que hi van a fer les pràctiques i, quan ho demanen, algun professor expert en alguna matèria per impartir docència als mestres educadors d’aquell país”. Actualment, hi són els alumnes Pol Budó i la Cèlia Fernández. “Tots dos estan fent una tasca admirable de suport a les escoles i a la seu de Fundap. Els seus responsables n’estan molt contents –diu el professor–. Hi són des de l’1 de febrer fent les pràctiques i ja han acumulat un munt d’experiències”.