El “treballador ideal”, a debat en el nou llibre editat per Marc Grau, investigador de l’Institut d’Estudis Superiors de la Família

31/10/19
Comparteix aquesta informació

Marc Grau, investigador i coordinador de la Càtedra Joaquim Molins Figueras Childcare and Family Policies, de l’Institut d’Estudis Superiors de la Família és coeditor del llibre The New Ideal Worker: Organizations Between Work-Life Balance, Gender and Leadership amb l’editorial Springer.

En aquesta obra vint-i-un professors procedents de dotze universitats aprofundeixen sobre la paradoxa del presencialisme com a fre per a l’excel·lència.

Molts directius i organitzacions continuen assumint que els “treballadors ideals” són aquells que dediquen llargues jornades als seus llocs de treball sense interferències familiars.

No obstant això, està demostrat que aquesta noció de “treballador ideal” a llarg termini té conseqüències negatives pels mateixos empleats, les seves famílies i, encara més sorprenent, per les organitzacions.

Aquest nou llibre proporciona una gran quantitat d’evidències empíriques d’arreu del món, així com nous marcs conceptuals, que busquen ajudar organitzacions i investigadors a anar més enllà de la noció clàssica del “treballador ideal”; en definitiva, l’obra replanteja quines són les característiques del  treballador del futur, així com els beneficis per a la societat, les organitzacions, i els treballadors i les seves famílies.