Elisa Delibes: «El meu pare tenia molta por de la mort, per això en parlava tant en la seva obra»

05/05/17
Comparteix aquesta informació

Elisa Delibes, filla de l’escriptor Miguel Delibes; Javier Ortega, director gerent de la Fundació Miguel Delibes, i Emili Rosales, director de l’editorial Destino, van tractar la vida i l’obra de l’escriptor val·lisoletà en una conferència organitzada per la Facultat d’Humanitats, el dia 2 de maig.

Elisa Delibes: «El meu pare tenia molta por de la mort, per això en parlava tant en la seva obra»

La conferència es va dividir en dues parts. En la primera, la filla de l’escriptor va parlar als oients de la personalitat del seu pare i de la seva manera d’escriure. Va explicar que l’escriptor tenia molta por de la mort, tant és així que en els seus llibres sempre era un tema recurrent. Un altre dels temes que apareix sovint en les seves obres és el de la natura. 

També va parlar de la infantesa, ja que a causa de la postguerra no ho va passar gaire bé. Elisa Delibes va relatar moltes anècdotes del seu pare, com la seva afició per dibuixar caricatures, que li va durar fins el dia de la seva mort. 

En la segona part, Javier Ortega Álvarez, va presentar la Fundació i en va exposar la missió i el funcionament. La fundació es va crear l’any 2011, en el primer aniversari de la mort de l’escriptor. 

La Fundació Delibes s’encarrega de recopilar i custodiar el llegat de l’escriptor, d’estudiar i difondre la seva figura i la seva obra. També fomenta i dona suport a estudis dels temes que han estat constants en la seva biografia i en la seva obra literària, com la justícia social, l’humanisme cristià, el periodisme responsable o l’observació de la natura.