Els alumnes de quart d’ADE participen a la Jornada dels Economistes 2016

17/11/16
Comparteix aquesta informació

Els alumnes de quart curs del Grau en ADE van participar divendres passat a la Jornada anual dels Economistes 2016 organitzada pel Col·legi d’Economistes de Catalunya.

Els alumnes de quart d’ADE participen a la Jornada dels Economistes 2016

Aquest curs, la jornada enlairava la mirada a les noves tendències de caire mundial i el tema que es va tractar va ser “Geopolítica i geoeconomia: un ordre econòmic mundial canviant”.

En l’aspecte fiscal es va tractar el pla d’acció aprovat per l’OCDE per tal d’establir límits a la “planificació” fiscal internacional. La necessària transparència i l’eficient control de la gestió dels fons i organismes públics requereixen un marc de relació entre l’auditor de comptes i els òrgans de supervisió de la cosa pública. L’anàlisi dels fraus i escàndols en comptabilitat i finances fan necessaris instruments per assegurar la fiabilitat de la informació empresarial. En això, hi pot ajudar la modificació del Codi Penal que augmenta les responsabilitats dels administradors concursals, però també de les persones jurídiques, el compliance en expressió anglesa.

A la jornada, també es va parlar sobre si Catalunya està preparada per assolir els reptes logístics d’una economia interconnectada. Les set sessions estratègiques de la Jornada dels Economistes 2016 van centrar l’atenció en la deriva geoeconòmica i geopolítica que empeny les nacions i el sistema econòmic actual cap a un nou ordre mundial.

La Jornada es va desenvolupar en un format dual en el qual es van combinar sessions professionals i estratègiques alhora.