Els doctors Torres i Moya participen en una nova edició dels Col·loquis de Vic

15/11/18
Comparteix aquesta informació

Es tracta d’un punt de trobada dels professionals de les humanitats

Els doctors Torres i Moya participen en una nova edició dels Col·loquis de Vic

Els doctors Bernat Torres i Albert Moya han participat en una nova edició dels Col·loquis de Vic (CdV). Es tracta d’una trobada entre els professionals de les humanitats i els millors especialistes universitaris del moment per aprofundir en un tema comú. Aquest any el curs s’ha celebrat el 4 i 5 d’octubre i s’ha centrat en l’educació, entesa des de dos àmbits diferents: l’educació, la filosofia i la ciència, i l’educació i les arts.

El Dr. Torres va exposar una comunicació titulada “Sobre l’educació del plaer a través de la dansa en Plató”. En la comunicació, s’exposen els resultats de la recerca sobre la dansa en el pensament antic, i particularment en Plató, que s’han realitzat en el grup SARX (Grup de Recerca en Antropologia de la Corporalitat) dirigit pel professor Xavier Escribano. 

En la comunicació s’exposa de quina manera la dansa en Plató té una funció educativa essencial per regular els moviments dels més joves i per transmetre també, a través de l’ordre del moviment, els valors que permetin preservar la ciutat.