Els professors Judith Urbano i Guillem Carabí participen al II Congrés Internacional "coup De fouet" sobre Art Nouveau

10/07/15
Comparteix aquesta informació

La Dra. Judith Urbano i l'arquitecte Guillem Carabí, ambdós del Grup de Recerca, Història, Arquitectura i Disseny (GRHAD) i professors de la School of Architecture, han participat en el II Congrés Internacional coup De fouet sobre Art Nouveau, que va tenir lloc a la Pedrera del 25 al 28 de juny.

Els professors Judith Urbano i Guillem Carabí participen al II Congrés Internacional "coup De fouet" sobre Art Nouveau

El GRHAD estudia "la Mansana de la Discòrdia" i les diferents cases que la formen sota diferents aspectes: història, context sociocultural, propietaris, arquitectes, façanes, plànols i distribució interior, construcció, arts aplicades, normatives urbanístiques, ordenances i el seu compliment, i rehabilitacions.

Al congrés es van presentar dues ponències. A la primera, impartida per Judith Urbano, Guillem Carabí i Fátima López, es van exposar les activitats dutes a terme dins el projecte de recerca del GRHAD "la Mansana de la Discòrdia" i algunes de les qüestions inèdites que la investigació ha aportat.

La doctoranda Assumpta Dangla va ser l'encarregada d'impartir la segona ponència que va girar entorn a la seva tesi doctoral "Impressions sobre teixit", emmarcada també dins del GRHAD i dirigida per la doctora Judith Urbano.

El Congrés Internacional coup De fouet és una iniciativa de la Ruta Europea del Modernisme i està organitzat per personal de l'Ajuntament de Barcelona (Institut del Paisatge Urbà, IMPUiQV), la Universitat de Barcelona (Grup de Recerca en Història de l'Art i del Disseny contemporanis, GRACMON) i la Fundació Catalunya-La Pedrera.