Els professors Peñarrocha i Aloy traslladen la seva experiència en el Màster Internacional en Cirurgia Oral

14/02/15
Comparteix aquesta informació

El Dr. Miguel Peñarrocha, catedràtic de Cirurgia Bucal i director del Departament d'Estomatologia de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València, i la Dra. Amparo Aloy, professora col·laboradora del Màster en Cirurgia Bucal de la Universitat de València, van impartir dues conferències davant els alumnes del Màster Internacional en Cirurgia Oral de la UIC.

Els professors Peñarrocha i Aloy traslladen la seva experiència en el Màster Internacional en Cirurgia Oral

En la seva conferència, titulada "Grans atròfies al maxil·lar superior", el Dr. Peñarrocha ens va presentar les diferents opcions de tractament quirúrgic i prostodòntic per solucionar aquest tipus de situacions de grans defectes ossis. La seva proposta se centra en l'ús d'implants en arcbotants aprofitant l'os residual del pacient per evitar així la realització de grans cirurgies reconstructives. La utilització d'implants zigomàtics, pterigoideus o implants en palatí proporcionen, sota el seu punt de vista, una alternativa molt eficaç que aconsegueix reduir la morbiditat i el temps de les rehabilitacions orals d'aquest tipus de pacients.

Per la seva banda, la Dra. Amparo Aloy va presentar l'evidència científica existent en la utilització d'empelts d'os autòleg en bloc en pacients amb atròfia. La Dra. Amparo Aloy en la seva conferència va fer una actualització pas a pas de l'estat de la qüestió en regeneració òssia mitjançant empelts d'os autòleg, des de la tècnica quirúrgica fins a l'elecció de la zona donant passant per una descripció clara de les indicacions i els resultats d'aquest tipus de tractaments.