Enric Banda: «El futur està en la recerca, el talent i la gent jove»

25/02/14
Comparteix aquesta informació

Setze doctorands ja es beneficien de la beca Junior Faculty que cada any atorga la UIC gràcies a l'impuls de l'Obra Social 'la Caixa'.

Enric Banda: «El futur està en la recerca, el talent i la gent jove»

El Campus Sant Cugat de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) ha acollit aquest migdia l'acte de lliurament de diplomes als doctorands que han obtingut una beca Junior Faculty, gràcies a un conveni signat amb l'Obra Social “la Caixa”.

El programa Junior Faculty està destinat a la formació de joves professors els quals, mitjançant aquest programa, completen la seva carrera investigadora i obtenen el doctorat a la UIC. Aquesta beca, renovable cada any, permet a l'alumne una dedicació total per a l'obtenció del doctorat en un període màxim de quatre anys. A més, té la peculiaritat d'atorgar càrrega docent al doctorand sobre la seva àrea de coneixement i tutoritzada per un professor titular.

No obstant això, per obtenir una beca, l'alumne ?amb nota mitjana superior a 1,5? ha d'haver superat un estricte procés de selecció de la Comissió de Recerca, ja que es tracta d'un programa competitiu al qual es presenten cada vegada més un major nombre de candidats.

L'acte de lliurament de diplomes dels tres nous alumnes que han obtingut aquest any la beca ha estat presidit pel Rector de la UIC, el Dr. Pere Alavedra, acompanyat del Sr. Enric Banda, director de l’àrea de Recerca i Medi ambient de la Fundació ‘la Caixa’, així com del Sr. Martí Casadesús, director de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya.

En primer lloc, ha tingut lloc el lliurament de diplomes als doctorands per part del Vicerector de Recerca de la UIC, el Dr. Frederic Marimon.

Acte seguit ha estat el torn de paraula del Sr. Martí Casadesús, que ha comentat que “una bona recerca complementa la docència”, i en aquest sentit ha declarat que ”la recerca és la millor via per la millora del sistema i del país”. En aquest context, ha felicitat els doctorands i ha aplaudit l’aposta de ‘la Caixa’.

A continuació, el Sr. Enric Banda, ha destacat que “l’Obra Social sempre guarda energies per projectes que siguin transformadors i basats en el coneixement. Projectes de futur, en definitiva. Ja que el futur està en la recerca, el talent i la gent jove”. El Sr. Banda s’ha dirigit als doctorands, encoratjant-los a treballar amb rigor, tot assegurant que “l’exigència sempre té gratificacions”.

L’acte institucional s’ha tancat amb el discurs del rector, que ha felicitat els doctorands i directors de tesi i ha agraït el suport de l'Obra Social “la Caixa“. El Dr. Alavedra ha explicat que per a la UIC és essencial el suport d’iniciatives com aquestes per tal de generar coneixement, així com succeeix amb la creació d’aules i càtedres d’empresa, en les que està apostant fortament la universitat, ja que reverteixen en la riquesa del nostre país.

A continuació, s'ha accedit a un àrea divulgativa on s'han exposat alguns pòsters científics dels projectes que estan desenvolupant els doctorands gràcies a aquestes beques.

Amb aquesta iniciativa, que va néixer el 2006, es fa palès una vegada més el compromís i el recolzament de l'Obra Social “la Caixa“ a la internacionalització del sistema universitari i  a iniciatives universitàries de caràcter docent i de recerca. Ja són setze els alumnes, nacionals i internacionals, que gaudeixen actualment de la beca Junior Faculty de la UIC.