Enric Vidal analitza la ideologia de gènere en la Trobada entre Fe i Raó

02/10/13
Comparteix aquesta informació

El Dr. Enric Vidal, degà de la Facultat d'Educació, va pronunciar la ponència ?Persona i gènere: el misteri relacional entre igualtat i diferència? en la Trobada entre Fe i Raó, organitzada conjuntament per la UIC i la Universitat Pontifícia de la Santa Creu i que va tenir lloc el 26 i 27 de setembre passats a la UIC.

Enric Vidal analitza la ideologia de gènere en la Trobada entre Fe i Raó

Durant la seva conferència Vidal va parlar de les diferències i igualtats entre home i dona, de la problemàtica que suposa banalitzar el sexe com a objecte de consum, i del fenomen del feminisme.

En aquest sentit, va explicat com, arran de la ruptura conjugal relatada en el Gènesi, la separació de l’home i la dona havia anat creixent, fins al punt que la dona havia quedat a un nivell inferior. Vidal va afirmar que el missatge del cristianisme parla de la igualtat entre ambdós sexes. Així, el degà de la Facultat d’Educació va afirmar: “El cristianisme, a través de les actituds i paraules de Jesús, va representar un decisiu rebuig ancestral en detriment de la condició femenina que totes les cultures del món arrossegaven des del principi de la humanitat”.

Finalment, Vidal va proposar com a repte del segle XXI “aconseguir que aquest sòlid caràcter relacional entre masculinitat i feminitat impregni tant l’àmbit públic com el privat. Cal construir una família amb pare i una cultura amb mare, per fer compatibles i sostenibles, d’una vegada i per sempre, producció i procreació, tècnica i cura, justícia i amor”.

La trobada, organitzada conjuntament per la UIC i la Universitat Pontifícia de la Santa Creu (PUSC), va reunir durant dues jornades professors de la UIC i els teòlegs Paul O’Callaghan i Lluís Clavell, professors de la PUSC , per intercanviar idees i aprofundir sobre el coneixement tenint en compte la fe i respondre als reptes que es plantegen des de les diferents àrees professionals.

El programa es va dividir en dues jornades, una al Campus Barcelona i l’altra al de Sant Cugat. Tots dos dies, professors de la UIC i els dos professors de la PUSC van suggerir temes relacionats amb la fe i la raó des de les seves respectives disciplines. Després de presentar les seves conferències, es va obrir un debat amb els ponents convidats sobre les qüestions plantejades.

La Trobada entre Fe i Raó ha estat un dels actes organitzats a la Universitat, que s’ha sumat així a l’Any de la Fe convocat per Benet XVI.