Es reuneix el Comitè d'Experts dels Estudis d'Infermeria de la UIC

16/05/14
Comparteix aquesta informació

El 6 de maig passat va tenir lloc al Campus Barcelona de la UIC la reunió anual del Comitè d'Experts dels estudis d'Infermeria. L'objectiu d'aquest organisme és col·laborar amb els responsables de la titulació en l'assessorament per tal de crear un model formatiu adaptat a les necessitats assistencials reals.

Es reuneix el Comitè d'Experts dels Estudis d'Infermeria de la UIC

La UIC fa una forta aposta per l’aportació a la societat d’un model infermer humanista i professional. Pretén formar professionals de prestigi que entenguin, comparteixin i vulguin assumir que treballen per cercar la veritat, amb un compromís amb i per a la societat que servim i en la qual la persona és el centre de la missió que tenen com a infermers.

D’altra banda, la UIC també es pregunta contínuament què espera la societat de la infermeria o què necessita el món assistencial de la professió. Adaptar-se contínuament a les demandes de la societat ha fet que la UIC aposti per un nou model d’ensenyament, actiu i reflexiu, que pretén formar infermers competents, entenent la competència no només com el coneixement i les habilitats infermeres, sinó també com l’actitud personal que cal per afrontar nous reptes de servei a la salut i a les necessitats de la nostra societat.

Precisament la voluntat de servir la societat fa que aquest model educatiu es revisi anualment des de diferents organismes, un dels quals és el Comitè d’Experts, format per professionals de diferents àmbits, representants de diferents àrees assistencials que assessoren i col·laboren amb la UIC en la cerca i creació d’un model infermer professional i adaptat a les necessitats assistencials reals.

El Comitè d’Experts està format en l’actualitat per Xavier Mate, director general d’IDCSalud; Candela Calle, directora general de l’ICO; Ana Cruz, directora de processos assistencials d’IDCSalud; M. Antonia Casado, directora infermera territorial de Gerencia Metropolitana Sur; Pedro Garzón, director d’Infermeria i Teràpies del Parc Sanitari Pere Virgili; Jesús Esteve, director d’Infermeria del Consorci Sanitari Integral; Mar Arce, adjunta a la direcció d’Infermeria de Mútua de Terrassa; Guadalupe Figueiras, directora d’Atenció Primària ICS, i Marisa Ridao, exdirectora estratègica d'Infermeria del Departament de Salut.