Esther Jiménez: “Les empreses mitjanes mostren menys sensibilització pels temes d'igualtat”

04/06/19
Comparteix aquesta informació

La degana de la Facultat d'Educació publica al costat del Dr. Marc Grau del IESF i a la Dra. Chinchilla l'informe “Bones pràctiques per a la gestió del talent i la millora de la competitivitat en l'empresa”

Esther Jiménez: “Les empreses mitjanes mostren menys sensibilització pels temes d'igualtat”

La degana de la Facultat d'Educació, Esther Jiménez, ha publicat al costat del Dr. Marc Grau, de l'Institut d'Estudis Superiors de la Família i a la Dra. Nuria Chinchilla l'informe “Bones pràctiques per a la gestió del talent i la millora de la competitivitat en l'empresa”, en el qual han participat més de 100 empreses. Jiménez, com a investigadora principal i professora lectora en IESE Business School així com Chinchilla, directora de l'estudi, i Grau destaquen entre les principals conclusions que “les empreses mitjanes (de 50 a 199 treballadors) mostren menys comunicació i sensibilització pels temes d'igualtat”.

A la presentació de l'estudi, que es va dur a terme el 31 de maig, hi va assistir la secretària d'Estat d'Igualtat del Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, Soledad Murillo. En l'acte es van analitzar diverses dades extretes de l'informe com que en les companyies analitzades, la bretxa salarial arriba al 18,7 %. Una dada rellevant si es constata que el 63 % de les empreses participants no ha fet mai un estudi sobre la bretxa salarial.

L'informe “Bones pràctiques per a la gestió del talent i la millora de la competitivitat en l'empresa” també assenyala que, en l'últim exercici, s'ha reclutat un terç més d'homes que de dones i s'ha promocionat una quarta part més d'homes. Així mateix, només el 55 % de les empreses fa referència explícita en el codi ètic sobre conciliació i un 60 % sobre igualtat efectiva.

Els resultats també constaten que el 77 % de les empreses fomenta la diversitat de gènere en l'alta direcció i que, del més de centenar d'empreses que han participat en l'estudi, el 62 % afirma que disposa de polítiques d'igualtat d'oportunitats. El 97 % d'aquestes companyies afirma que haurien d'incloure's indicadors de diversitat en el quadre de comandaments de la Direcció. Només el 55 % de les empreses fa referència explícita en el codi ètic sobre conciliació i un 60 % sobre igualtat efectiva.

Finalment, totes dues investigadores conclouen que en el sector energètic, el 67 % considera la diversitat de gènere com una prioritat en la promoció, mentre que en el sector Life Sciences (20 %) i en el de serveis (27 %) ho veuen com una prioritat menor.