Èxit de participació en la primera Jornada ONE (On Ethics) impulsada per UIC Barcelona

24/01/20
Comparteix aquesta informació

La trobada ha permès intercanviar experiències docents i establir sinergies educatives en l’àmbit de l’ètica i la bioètica.

Èxit de participació en la primera Jornada ONE (On Ethics) impulsada per UIC Barcelona
L’Aula Jardí de UIC Barcelona ha acollit la primera Jornada ONE (On Ethics), un espai de reflexió fonamentat en l’intercanvi d’experiències docents i investigadores entre els responsables i professors de l’àrea d’ètica i bioètica de la Universitat, per tal de crear punts en comú i establir sinergies educatives en aquest camp. La jornada, impulsada pel Vicerectorat de Recerca, ha reunit vint-i-quatre docents i investigadors de UIC Barcelona, que han pogut conèixer diferents casos d’ètica i bioètica aplicats a l’àmbit acadèmic i a la recerca.
 
Ha presentat la jornada el vicerector de Recerca, Jordi Villà, i ha subratllat la importància dels espais de diàleg i col·laboració com a impulsors de la recerca. Els dos coordinadors de la jornada, la Dra. Magdalena Bosch i el Dr. Josep Maria Guardiola, han fet la presentació inicial i han definit els objectius de la trobada.
 
Pel que fa a les experiències en la docència, els participants han pogut expressar els seus interessos docents més destacats: els mètodes docents i els continguts o la interacció amb els alumnes. També s’han destacat alguns temes d’interès comú per continuar treballant-hi conjuntament.
 
En l’àmbit de la recerca, el Dr. Miquel Bastons ha presentat diferents experiències de recerca en ètica i el Dr. Abel Miró ha parlat sobre l’ètica en la recerca per a doctorands. A continuació, el Dr. Lluís Giner ha explicat l’ètica en la praxi de la relació professional a la Clínica Universitària i, tot seguit, el degà de la Facultat de Ciències de la Comunicació de UIC Barcelona, el Dr. Alfonso Méndiz, ha exposat la importància de l’ètica professional i ha ofert les principals claus sobre la deontologia de la publicitat. Finalment, la professora i directora de l’Oficina de Cooperació i Desenvolupament Sostenible, Sílvia Albareda, ha explicat el projecte finançat per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, l’AGAUR, sobre religions i sostenibilitat.
 
El Dr. Josep Maria Guardiola ha tancat la jornada per recollir els punts més destacats d’una sessió a la qual també ha participat la vicerectora de Comunitat Universitària, la Dra. Belén Zárate.