Èxit de participació a la primera edició del WeCare Festival: ‘Living to the End’

18/05/18
Comparteix aquesta informació

La Càtedra WeCare: Atenció al Final de la Vida de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona) ahir va lliurar els premis de la primera edició del WeCare Festival: “Living to the End”,en un acte celebrat al CaixaForum de Barcelona.

Èxit de participació a la primera edició del WeCare Festival: ‘Living to the End’

La iniciativa ha tingut un gran èxit de participació, ja que l’organització ha rebut més de 3.200 projectes procedents de més de 125 països: 2.171 curtmetratges, 637 fotografies i 423 relats breus.   

En paraules dels directors de la càtedra, la Dra. Cristina Monforte, i el Dr. Josep Porta, “WeCare Festival: Living to the End neix amb l’objectiu principal de promoure representacions creatives que plasmen l’etapa final de la vida. La gran acollida que ha tingut aquesta primera edició ens demostra la necessitat de crear un espai de reflexió sobre el final de la vida, un tema proper a tothom, i que els treballs presentats han abordat des de diferents àmbits”. 

Després de valorar les propostes finalistes, el jurat format per professionals de l’àmbit de la salut i de les arts, com Helena Camell, Rafael de España, Jordi Puigdomènech, Rebeca Pardo, Iris Crespo, Carla Gràcia, Teresa Vallès, Nadia Collette i Montse Morcate, ha donat a conèixer el nom dels guanyadors:

  • Curtmetratge – Aquesta categoria ha tingut dos guardons: el primer premi ha estat per Juan Alejandro Bermúdez (Colòmbia) pel seu treball Fantastic four, i el segon premi ha recaigut en Pablo Polledri (Argentina) i el seu curtmetratge Momentos. 
  • Relat curt – L’obra premiada ha estat el relat Estoy contigo, de Laura Boned (Espanya). 
  • Fotografia – El premi a la millor fotografia ha estat per Teodoro Peláez (Filipines) i la seva obra “Love without borders”. 

Els guanyadors també han rebut una peça artesanal única creada per la jove artista Carla Cascales Alimbau

L’acte de clausura del Festival també ha acollit la taula rodona “Viure fins al final”, moderada por la periodista Marta Cáceres, i en la qual han participat ponents de diferents àmbits: cinema, art-teràpia o cures pal·liatives. 

Fernando Trullols, primer ajudant de direcció de la pel·lícula Un monstre em ve a veure, ha tractat en la seva intervenció el final de la vida al món del cinema, amb la seva experiència de treballar en la reconeguda pel·lícula de J.A. Bayona. Per part seva, la Dra. Vinita Mahtani, metgessa i investigadora a la Unitat de Recerca de l’Hospital Universitari Nuestra Señora de Candelaria i Gerència d’Atenció Primària de Tenerife, ha compartit amb els assistents el valor de la transformació de científics en formats artisticocreatius. Per acabar, el Dr. Jordi Trelis, director assistencial d’hospitals de l’Institut Català de la Salut (ICS) i director de Cures Pal·liatives de la Xarxa Oncològica ICO-ICS, ha recordat la importància de les cures pal·liatives en les persones que es troben a l’etapa final de la seva vida. 

La primera edició del WeCare Festival: “Living to the End”ha tingut la col·laboració de RecerCaixa de l’Obra Social “la Caixa”, Àltima, l’Institut Català d’Oncologia i la Fundació Vallformosa. 

Més informació sobre els premiats i els projectes finalistes.