L’exministre Michavila apadrina la graduació de la Facultat de Dret

25/05/18
Comparteix aquesta informació

A la cerimònia també hi van assistir la degana de la Facultat, Pilar Fernández, així com el fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, i el conseller d’Estat, Manuel J. Silva, entre molts d’altres.

L’exministre Michavila apadrina la graduació de la Facultat de Dret

L’Aula Magna va acollir el 18 de maig passat la cerimònia de graduació dels alumnes del Grau en Dret i del Màster Universitari en Advocacia (MUA) de la Facultat de Dret de UIC Barcelona. Un acte solemne que va inaugurar la degana de la Facultat, Pilar Fernández, i al qual va participar l’exministre de Justícia José María Michavila com a padrí de la promoció. 

El que va ser ministre entre 2002 i 2004 al Govern de José María Aznar es va posar a disposició de totes les apadrinades i els apadrinats que aquell dia van celebrar l’últim acte universitari juntament amb els seus familiars. 

L’advocat, amb 23 anys d’experiència, va reconèixer la qualitat educativa de la Facultat i va assenyalar en el seu discurs que “no totes les universitats són bones. Aquesta sí que ho és, i ho és en grau d’excel·lència”, i va afegir que “ser universitari és portar marcats al cor i al cap els senyals d’identitat d’allò que la universitat significa”.

Michavila va fer un repàs de la seva carrera professional des que va treballar descarregant caixes de peix al mercat de Legazpi o fent classes particulars fins a aconseguir les seves metes com a advocat, diputat, exministre, lletrat de l’Estat i professor. “Són a temps, tots vostès, d’apuntar-se a passar per la vida pel costat dels qui saben ser-li agraïts i gaudir del que arriba, ja sigui poc o molt. Donar amb freqüència les gràcies és una manera feliç de viure la vida”, va puntualitzar.

Finalment, Michavila va tancar el seu discurs agraint la invitació, no sense abans dirigir-se als alumnes per dir-los que “ara el que toca és deixar anar les veles, navegar, caminar o galopar per si sols en aquesta nova vida de responsabilitats que inicien”. Una nova vida per a la qual els va donar tres consells: ser sempre universitaris, viure la vida amb entusiasme i fer de la confiança la millor amiga.

UN ACTE ACADÈMIC I FAMILIAR

A l’acte de graduació hi van assistir el fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres de Mariola; el conseller d’Estat, Manuel J. Silva; la degana del Col·legi de Registradors de Catalunya, María del Carmen Florán, i el secretari judicial de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Francesc X. Fabregat. 

També van formar part de l’acte la directora general de Modernització de l’Administració de Justícia, Rosa Anna Castillo; el president del grup financer Riva i García, Borja García; la vicerectora de la Comunitat Universitària, Belén Zárate, i el claustre de professors així com el personal que ha acompanyat els estudiants durant els anys d’universitat. Una cerimònia emotiva que va posar el punt i final amb l’himne universitari: Gaudeamus Igitur.