Una exposició itinerant portarà el projecte ‘Viu la riera!’ als municipis de la riera de Caldes

12/03/18
Comparteix aquesta informació

La mostra pretén compartir els resultats del projecte de millora, liderat per investigadors de UIC Barcelona School of Architecture.

Una exposició itinerant portarà el projecte ‘Viu la riera!’ als municipis de la riera de Caldes

Dijous que ve, 22 de març, a partir de les 19 h i coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua, tindrà lloc a la Llagosta l’acte d’inauguració de l’exposició “Viu la riera!”, una mostra itinerant que visitarà els quatre municipis que han participat en el projecte de millora de la riera de Caldes. El projecte es va iniciar l’any 2016 i, des de llavors, ha estat impulsat pel grup de recerca Regeneració de Territoris Intermedis (RIL) de UIC Barcelona School of Architecture, al costat d’investigadors de l’Institut de Medi Ambient (IMA) de la Universitat de Girona. 

L’exposició ofereix una síntesi de caràcter gràfic de les diferents fases de treball i dels principals resultats del procés de participació ciutadana que es va organitzar per a la millora de la riera de Caldes. Així, la mostra s’articula entorn d’una selecció de fotografies i de peces audiovisuals recopilades al llarg d’aquest procés de participació (entrevistes, tallers, excursions, ponències, etc.) i pretén impulsar un interès creixent dels veïns i de la ciutadania en general per aquest espai fluvial. 

Des del principi, el procés de recuperació de la riera de Caldes ha derivat en la construcció d’una xarxa ciutadana compromesa amb la protecció, la valoració i la rehabilitació de la riera de Caldes. La iniciativa ha tingut, així mateix, el suport dels quatre ajuntaments i altres entitats supramunicipals, com el Consorci Besòs-Tordera, la Diputació de Barcelona, l’Agència Catalana de l’Aigua i l’Associació de Municipis Eix Riera de Caldes. 

L’exposició “Viu la riera!” tindrà un caràcter itinerant. S’iniciarà al municipi de la Llagosta i, a partir d’aquí, anirà aigua amunt fins a arribar a Caldes de Montbui amb parades també a Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans. 

El programa previst és el que s’especifica a continuació:

-Del 22 de març al 26 d’abril, a la Llagosta (Centre Cultural i Juvenil Can Pelegrí) 

-Del 27 d’abril al 7 de juny, a Santa Perpètua de Mogoda (Centre Cívic El Vapor)

-Del 8 de juny al 19 de juliol, a Palau-solità i Plegamans (Casa de Cultura Masia de Can Cortès)

-Del 20 de juliol al 7 de setembre, a Caldes de Montbui (Biblioteca)