La Facultat d’Humanitats conclou amb èxit la vuitena edició del Seminari de Filosofia

06/05/19
Comparteix aquesta informació

La trobada mensual, oberta a professors i interessats en la Filosofia, s’ha convertit en un espai de reflexió.

La Facultat d’Humanitats conclou amb èxit la vuitena edició del Seminari de Filosofia

“La filosofia és una activitat que volem per ella mateixa, ja que no en traiem res més que la comprensió; mentre que de les activitats pràctiques, en traiem algun profit a part de l’activitat mateixa”. La cita correspon a Aristòtil, un dels protagonistes del Seminari de Filosofia de UIC Barcelona dirigit especialment a alumnes de batxillerat i que ha conclòs la vuitena edició amb èxit d’assistència. 

El seminari mensual, obert també a professors i interessats en la Filosofia, s’ha convertit en un espai de reflexió sobre els diferents corrents que ens han influït al llarg de la història i que continuen tenint impacte en la cultura actual.

A més a més, s’hi han inclòs alguns dels autors que són objecte de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU). Així el professor Dr. Xavier Escribano va oferir al novembre la conferència “Les preguntes letals de l’esfinx” i el Dr. Bernat Torres va exposar al desembre “Sobre l’educació en Plató: la cura de l’ànima i del cos”. 

Al gener, la Dra. Miriam Vidal-Quadras va presentar la conferència “Aristòtil i l’admiració davant la realitat” i, un mes després, el Dr. Vianney Domingo la de “L’agent moral en Descartes”. Per part seva, la Dra. Magdalena Bosch va analitzar les “Claus de l’estètica de Nietzsche” al març, i va tancar el cercle d’aquest seminari el Dr. Jaume Armengou amb: “Ètica i tecnologia”.