Fagoaga imparteix la conferència inaugural i la de clausura d'un congrés sobre teràpia física i rehabilitació pediàtrica a Mèxic

01/11/13
Comparteix aquesta informació

Joaquín Fagoaga, professor del Departament de Fisioteràpia de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, va impartir la conferència inaugural i la de clausura en el II Congrés Internacional de Teràpia Física i Rehabilitació Pediàtrica ?Escales i valoracions clíniques per al fisioterapeuta?, a Mèxic.

Fagoaga imparteix la conferència inaugural i la de clausura d'un congrés sobre teràpia física i rehabilitació pediàtrica a Mèxic

El Congrés, organitzat pel Centro de Rehabilitación Infantil Teletón (CRIT), va reunir més de 400 fisioterapeutes de Mèxic per aprofundir en les escales i els valors clínics com a eines necessàries en el dia a dia per als fisioterapeutes i en les últimes tendències en aquest àmbit.

En concret, el professor va impartir la conferència inaugural “Escales de valoració en malalties neuromusculars en pediatria”. Durant la sessió, Fagoagas va presentar les característiques generals de la patologia neuromuscular. Així mateix, va fer un repàs de les diferents valoracions que s’han utilitzat al llarg de la història, i es va centrar especialment en les escales de valoració que s’utilitzen en l’actualitat en els estudis clínics que s’estan duent a terme. Finalment, va focalitzar-se en les escales que s’utilitzen habitualment en els infants que caminen i els que no caminen. En aquest sentit, Fagoagas va reunir-se mentre era a Mèxic amb els directors mèdics del CRIT per treballar una escala de valoració aplicable a la vintena de centres CRIT que hi ha a tot el país mexicà.

També en la mateixa línia, el professor va impartir la conferència de cloenda, en la qual es va centrar en les escales EK i EK2, el procés de validació a la població espanyola, els resultats obtinguts i les característiques de mostra.

Els CRIT són una xarxa de centres de rehabilitació per a infants amb discapacitat neuromusculoesquelètica, pertanyen a la Fundació Teletón i estan repartits per tot Mèxic.