Felipe Pich-Aguilera guanya el concurs “Le logement du 3ème millénaire au service du développement durable”

20/01/15
Comparteix aquesta informació

El professor de l’assignatura Sostenibilitat i director de la Càtedra CEIM de l’ESARQ-UIC, Felipe Pich-Aguilera, juntament amb la resta de l’equip de Pich Architects, ha guanyat el concurs “Le logement du 3ème millénaire au service du développement durable”, organitzat per l’oficina pública d’habitatge de l’Ajuntament de Tolosa en la categoria de sistema constructiu, amb la col·laboració de W-ATS Architects i INGÉROP.

Felipe Pich-Aguilera guanya el concurs “Le logement du 3ème millénaire au service du développement durable”

La proposta guanyadora de Pich-Aguilera, sota el nom “Une infrastructure pour la diversité – le sens de l’industrialisation vers le développement durable”, presenta una infraestructura lligada a uns sistemes que tenen la versatilitat de poder ser utilitzats per a edificació en densitat baixa, mitjana i alta, fins i tot per rehabilitació, i demostra una gran versatilitat del sistema. Aquesta infraestructura d’habitatge es caracteritza perquè està preparada per generar diverses formes urbanes i tipologies d’habitatges adaptades al sud d’Europa.Al llarg d’aquest any, s’identificarà la promoció d’habitatges més adient per aplicar la proposta, amb totes les seves innovacions constructives.

El concurs, organitzat per l’oficina pública d’habitatge de l’Ajuntament de Tolosa, ha atorgat un premi a les propostes que són innovadores en diferents camps, des de l’urbanisme fins a la tipologia d’habitatge, els sistemes constructius, les energies renovables, el reciclatge i altres aspectes lligats a l’eficiència energètica. El premi compromet l’administració pública a aplicar-ho a una realitat del municipi.

En total, es van atorgar 7 premis a diverses innovacions de diferents categories: horts urbans, sistemes industrials de particions interiors de fusta, sistemes de reciclatges domèstics, sistemes de producció de solar tèrmica, propostes de flexibilitat tipològica i innovació integral de la globalitat dels sistemes constructius. El lliurament de premis es va celebrar el 4 de desembre passat.