Fernández, Albareda i Vidal publiquen un article sobre sostenibilitat i educació en una revista de prestigi internacional

19/12/18
Comparteix aquesta informació

Presenten una proposta per introduir la sostenibilitat en el currículum de la Universitat a través de l’educació per al consum responsable en les assignatures de Matemàtiques i Ciències Experimentals.

Fernández, Albareda i Vidal publiquen un article sobre sostenibilitat i educació en una revista de prestigi internacional

Els vicedegans de la Facultat d’Educació, Mónica Fernández i Salvador Vidal, així com la professora Sílvia Albareda han publicat un article titulat “Encouraging Sustainable Consumption Patterns through Mathematics and Experimental Science in Higher Education”, a la revista International Journal of Research Science & Management (IJRSM).  

Aquest treball presenta una proposta per introduir la sostenibilitat en el currículum de la Universitat a través de l’educació per al consum responsable en les assignatures de Matemàtiques i Ciències Experimentals del Grau en Educació Primària. “Es va demanar als estudiants que emplenessin un qüestionari sobre els seus hàbits de consum abans i després del programa educatiu i es van observar actituds sostenibles en les seves rutines després de la intervenció”, afirma Vidal. 

En el resultat d’aquesta recerca es va arribar a la conclusió que a través d’una proposta educativa adequadament dissenyada i implementada, és possible introduir canvis en el consum. “El paper de l’educació i dels educadors de tots els nivells i disciplines és crucial en la cerca d’avançar cap a un món més sostenible”, sosté el vicedegà. 

La IJRSM és una revista de recerca internacional en línia, mensual i prèviament revisada, que publica articles originals, de recerca, de revisió, i d’altres, que proporcionen informació sobre les últimes tendències i desenvolupaments en el tema de la recerca en enginyeria i la seva constant expansió.