FOROS 2014: Emiliano López i Mónica Rivera

20/03/14
Comparteix aquesta informació

L'arquitecte Emiliano López va impartir la conferència «Obra Recent» el dilluns 17 de març en el marc dels Fòrums ESARQ 2014 que en aquesta edició tenen com a tema central les transformacions.

FOROS 2014: Emiliano López i Mónica Rivera

Al llarg de la conferència, López va presentar tres habitatges unifamiliars com a exemple de la seva obra, i va recordar que quan ell era estudiant d’arquitectura sempre havia tingut el desig de construir una casa.

Tres cases que pel seu disseny i el seu sistema constructiu responen al lloc, al client i a l’ús que se’n faria. D’aquesta manera va aconsellar els alumnes que “l'arquitecte s’ha de convertir en l’acompanyant del client, en la persona que el guia en el procés”.

Així, el ponent va abordar el concepte de convertir les restriccions en oportunitats, una filosofia que ha seguit en la majoria dels seus projectes recents i que exemplifica la seva manera d’entendre l’arquitectura.

Entre la fila 0, s’hi trobaven arquitectes com Eva Prats i Ricardo Flores (que han dirigit en anys anteriors el treball final de grau a l’ESARQ), Rafael Cáceres, Toni Gironés, Marcos Català, Coque Claret i Moisés Puente. Per la seva banda, Cáceres va destacar que precisament la construcció de la casa és “un dels programes més complicats de projectar”. Així mateix, Eva Prats va ressaltar la particularitat d’explicar els detalls constructius de les façanes a la conferència. Finalment, Ricardo Flores va fer referència a la importància de la relació de l’arquitecte amb el client, de la qual va dir que “com més estreta és, més bo és el resultat final”.

Mónica Rivera i Emiliano López tenen un màster per la Harvard University i han estat professors a diverses escoles de disseny i arquitectura. Els seus treballs han rebut diversos premis, incloent-hi el setè Premi Biennal d’Amèrica Llatina 2010, Premi de Joves Arquitectes de la 10a Biennal d’Arquitectura Espanyola 2009, el Premi FAD d’Arquitectura 2008 i el Premi d’Arquitectura Emergent AR 2008. El seu treball més recent, “Casa a Port de la Selva” ha estat nominat al Premi FAD 2013 i als Premis d’Arquitectura 2013 de la província de Girona.