Giralt-Miracle: «Viviu immersos en el canvi, desafieu l'impossible per fer-ho possible»

12/07/15
Comparteix aquesta informació

El 9 de juliol passat, a l'Aula Magna del Campus Barcelona, ​​va tenir lloc el solemne acte de graduació dels alumnes del Grau en Humanitats i del Màster en Gestió Cultural. El padrí de la promoció va ser Daniel Giralt-Miracle, crític i historiador de l'art i Creu de Sant Jordi.

Giralt-Miracle: «Viviu immersos en el canvi, desafieu l'impossible per fer-ho possible»

En la seva lliçó magistral "Com viure amb el canvi?", Giralt-Miracle va explicar al públic assistent que des de sempre, els éssers humans s'han vist immersos en un procés de canvi –cada vegada més frenètic potser– del qual ja es va adonar Heràclit, abans de la nostra era, i del qual, també avui dia parlen artistes com Bob Dylan, en les seves lletres.

"Heu d’afrontar el futur conscients que viviu instal·lats en el canvi", va dir Giralt-Miracle, i va acabar citant Max Weber: "L'home no hauria aconseguit allò que ha estat possible, si no hagués propugnat, una i altra vegada, sense cansament, el que li semblava impossible" i va animar els acabats de graduar a desafiar l'impossible per fer-ho possible.

En l'acte van intervenir Marta Crispí, directora del Màster, i Teresa Vallès, degana de la Facultat d'Humanitats. Vallès va agrair sentidament al claustre, als equips tècnics de la Facultat i als alumnes, la feina feta, i va traslladar a l'auditori tres idees de les quals va dir: "us faran prendre consciència del valor del que us hem ensenyat. Les humanitats són educació orientada al treball i al pensament crític, són educació orientada a la bona ciutadania i servei a la societat, i són, sobretot, una educació que dóna sentit a la vida ". Va acabar afegint: "Anem més lluny, anem més amunt".

Després del lliurament de títols, els representants dels alumnes van tenir unes paraules d'agraïment per a UIC Barcelona i de satisfacció pels objectius.