UIC Barcelona s’uneix al Giving Tuesday amb les beques d’inclusió social

28/11/18
Comparteix aquesta informació

UIC Barcelona es va unir al moviment global #GivingTuesday que va tenir lloc el 27 de novembre passat. El motiu: les beques d’inclusió social.

UIC Barcelona s’uneix al Giving Tuesday amb les beques d’inclusió social
La Sònia i en Jamal expliquen la seva història a un cafè- col·loqui a la cafeteria del Campus Barcelona, acompanyats per l'alumne Pablo Cárabe.

En Jamal fa dos anys que va arribar a Barcelona des de Síria fugint de la guerra. Gràcies a una beca d’inclusió social, atorgada per UIC Barcelona, ara estudia el Grau en Odontologia al Campus Sant Cugat. Com ell mateix explica “aquesta beca m’ha salvat la vida, em dona molta alegria llevar-me cada dia, saber que puc anar a la universitat amb uns companys i fer una cosa que m’agrada molt”. Diu que li va costar poc adaptar-se a la societat catalana i que s’hi troba molt a gust. Poder viure a Barcelona era un dels seus somnis, que semblava impossible, però que finalment s’ha fet realitat. 

La història de la Sònia és de més a prop, de la mateixa ciutat de Barcelona. La Sònia estudia el doble Grau en Educació Infantil i Educació Primària. Com ella mateixa diu, gràcies a la beca “he pogut formar-me com a mestra, encara m’estic formant. Socioeconòmicament no em podia permetre aquests estudis ni a una universitat pública ni a una de privada”. De fet, és l’única de la seva família que ha pogut estudiar a una universitat. Està molt agraïda per aquesta oportunitat i explica que l’ha ajudat a valorar encara més el que té. 

Perquè les beques arribin a més joves, UIC Barcelona s’ha sumat aquest any al moviment global Giving Tuesday. Aquesta jornada solidària té lloc l’endemà del Cyber Monday. L’acció es va iniciar el 2012 als Estats Units i va arribar a Espanya el 2015, per fer front al consumisme d’aquests dies iniciat amb la campanya del Black Friday. L’objectiu principal és celebrar l’acció de donar, des de la cosa més material fins al temps. Enguany, només a Catalunya, s’hi han presentat un total de 109 iniciatives per a diferents causes socials. 

El projecte de UIC Barcelona encara està obert i s’hi pot participar. Enllaç directe.