Graduació dels alumnes de la 7ª Edició del Postgrau de Matrimoni i Educació Familiar

20/12/12
Comparteix aquesta informació

Lliçó magistral sobre conciliació familiar i laboral a càrrec de la professora M. Teresa López López, de la Universitat Complutense de Madrid.

El mes d’octubre passat, l’Institut d’Estudis Superiors de la Família (IESF) va clausurar la 7a edició del Postgrau en Matrimoni i Educació Familiar (MEF). La directora de la Càtedra Extraordinària de Polítiques de Família de la Universitat Complutense de Madrid, María Teresa López López, va ser l’encarregada de pronunciar la lliçó magistral, amb el títol: “Conciliar la família i la feina, un repte per a l’educació dels fills.” 

L’acte va estar presidit per Montserrat Gas, directora de l’IESF, que va donar la benvinguda als nous alumnes i va presentar el programa i els objectius del curs. 

En l’exposició, la professora López va parlar sobre una de les qüestions de més interès en l’actualitat: la conciliació familiar i laboral i les seves implicacions per a l’educació dels fills, des d’un plantejament multidisciplinari, tenint en compte els factors econòmics, les polítiques socials i l’educació, sense excloure la perspectiva humana del problema. 

Parlant de l’educació, la professora de la Complutense va afirmar que “per a una veritable conciliació, no val qualsevol concepció sobre el que és la feina, ni qualsevol concepte de família, i tampoc no serveix qualsevol idea del que significa educar”. “Educar –concloïa López– requereix molta dedicació de temps, i temps de qualitat”.

Entre els nous graduats que van assistir a l’acte, ens van acompanyar Valessa Freiberger Tokarski i Guilherme Solino, en representació dels alumnes provinents del Brasil, i Francisco Javier Castell i María Teresa Fernández, que van viatjar des de Madrid amb els fills per celebrar l’acte de graduació.