Inauguració del pàrquing en altura del professor Miquel Lacasta a Montpellier

30/07/15
Comparteix aquesta informació

El passat 4 de juliol va ser inaugurat el nou projecte de Miquel Lacasta, doctor arquitecte i professor de projectes TFG de la School of Architecture, juntament amb els seus socis Marc Chalamanch i Carmen Santana del despatx Archikubik. Es tracta d'un nou pàrquing en altura situat al centre de Montpellier, dins el perímetre de la ZAC Nouveau Sant-Roch, que crea una unió entre el barri de l'estació i les vies del tren.

Els socis de Archikubik comenten sobre el projecte: '' El carrer suspès, espina dorsal del pàrquing, constitueix un espai de frec, prolongació de l'espai públic i reactivador de les relacions entre els usuaris del pàrquing i els habitants del barri. Lloc de pas o d'intercanvi, quan es dilata, el carrer suspès és un lloc de cohesió social. Aquest pàrquing té la capacitat d'anar més enllà del programa inicial per transformar-se en un edifici relacional que interactua amb el seu entorn".

L'edifici posseeix un potencial de canvi i evolució destacable, podent acollir en un futur diferents usos, capaç de sobrepassar el programa inicial. L'ús d'un material perenne a la façana, associat a una aplicació molt innovadora, com és el teixit ceràmic Flexibrick, afavoreix la integració urbana en l'entorn dels colors de les teulades de la ciutat de Montpeller i les vinyes del territori a la tardor. L'interès principal d'Archikubik en dur a terme aquest projecte requeia en la integració urbana d'un edifici de 10 plantes (amb més de 170 metres lineals de façana) alhora que realitzar un cosit urbà entre aquest edifici i l'estació de tren TGV, a més de amb la resta de la ciutat per l'oest. Han volgut fugir de la condició d'artefacte i incorporar l'edifici a la ciutat.

Flexbrick és un sistema constructiu industrialitzat, que combina innovació tecnològica amb materials tradicionals obtenint grans formats a partir de peces petites. El teixit ceràmic va ser desenvolupat conjuntament per Piera Ecocerámica, Ceràmica Malpesa i el Dr. arquitecte Vicenç Sarrablo, creador i director del projecte. Vicenç Sarrablo és director de l'Àrea Tècnica i professor de Construcció de la School of Architecture, a més de director de la primera Càtedra Ceràmica creada al nostre país l'any 2004, que promou la inquietud creativa dels seus alumnes per trobar nous formats i noves aplicacions amb els materials ceràmics.