Javier Relats, director general de TOUS: «Un bon líder sempre aprèn»

17/01/17
Comparteix aquesta informació

El director general de TOUS, Javier Relats, va impartir una sessió sobre la direcció de persones als alumnes d’ADE el 22 de desembre passat.

Javier Relats, director general de TOUS: «Un bon líder sempre aprèn»

Relats va començar la sessió parlant sobre el recorregut de l’empresa TOUS des del seu naixement fins a dia d’avui. L’empresa, que va començar el 1920 com una petita botiga de reparació de rellotges, va passar al cap d’un temps a convertir-se en una joieria que actualment té prop de 500 botigues en els cinc continents.

D’altra banda, el ponent va explicar la seva pròpia experiència professional i com va arribar fa dos anys a ser el director general de l’empresa. Javier Relats va fundar l’empresa de complements AÏTA amb la seva germana el 2006. Amb la crisi, van haver de tancar l’empresa vuit anys després. Però abans del tancament, el 2014, TOUS li va fer l’oferta per passar a ser el director general de la companyia.

Segons Relats, un bon líder ha de saber escoltar, involucrar les persones de l’empresa i treure el millor de cada treballador: “Un bon líder sempre aprèn”, va recalcar el ponent.

També va parlar sobre les millors estratègies en la direcció de persones. Relats va afirmar que les teories canvien en la pràctica: “Per ser eficient cal aprendre a treure el millor rendiment amb la gent que tenim a l’equip”.

Un altre dels reptes per a qualsevol director és la presa de decisions. Relats aconsella que per ser eficient en aquest àmbit, el millor és comptar amb la participació de tothom en les decisions, caps i treballadors.

La sessió va acabar amb un debat obert amb els alumnes, que es van interessar sobre com és el dia a dia d’un director general i com posa en pràctica la teoria de la direcció de persones.