Jesús M. Silva apadrina la graduació dels alumnes de la Facultat de Ciències Jurídiques i Polítiques

04/06/13
Comparteix aquesta informació

El Dr. Jesús M. Silva Sánchez, catedràtic de Dret Penal a la Universitat Pompeu Fabra i membre del Consell Assessor Universitari de la UIC, va apadrinar el dia 31 de maig la promoció d'alumnes de les llicenciatures en Dret i Criminologia i el grau de Ciències Polítiques i Gestió Pública.

Jesús M. Silva apadrina la graduació dels alumnes de la Facultat de Ciències Jurídiques i Polítiques

L’Aula Magna de la UIC va acollir familiars i amics d’una setantena d’alumnes de Dret,  Criminologia i Ciències Polítiques i Gestió Pública que es graduaven. Durant el seu discurs, el Dr. Silva va anar més enllà de la crisi econòmica vigent per desgranar els motius reals per situar el context en què surten els alumnes actuals.

En aquest sentit, Silva va apel·lar als alumnes: “la vostra generació està cridada a ser una minoria selecta que transmeti els elements d’una cultura de la vida, de l‘amor, de l’esforç, de la solidaritat. Però no oblidem que la lluita no és a fora, és en el cor de cadascú de nosaltres on es dóna aquesta disjuntiva substancial: l’opció per la vulgaritat o per l’exemplaritat.”

Finalment, es va dirigir més especialment als futurs advocats, professió que el mateix Silva també exerceix, i els va recordar que es tracta d’una professió que ha de ser independent de l’administració, deixant de banda les crítiques que tants cops reben.

Després de les paraules del padrí, els representants dels estudiants de les dues llicenciatures i el grau es van adreçar als presents amb discursos que volien ser un record dels anys viscuts a la UIC.

Per acabar, Javier Junceda, degà de la Facultat de Ciències Jurídiques i Polítiques de la UIC, va agrair de nou al Dr. Jesús M. Silva haver acceptat ser el padrí d’aquesta promoció i va felicitar els nous graduats, i els va recordar que el seu èxit havia estat una tasca col·lectiva. Així mateix, Junceda va destacar que els empresaris “mai contracten cervells, contracten persones” i que aquest punt es treballa especialment en la formació a la UIC. A més a més, el degà va fer una crida a l’optimisme, l’arma més eficaç per superar la crisi.

L’acte va acabar amb el tradicional cant del Gaudeaumos Igitur