Joan Grimalt: «La música popular de fa dos segles podria ser equiparada amb el cinema d'avui»

03/10/13
Comparteix aquesta informació

La UIC se suma als actes del bicentenari de Giuseppe Verdi amb un concert de gala al Gran Teatre del Liceu. El concert es va preparar dimecres passat amb una audició comentada pel professor Grimalt, de la Facultat d'Humanitats.

Joan Grimalt: «La música popular de fa dos segles podria ser equiparada amb el cinema d'avui»

Joan Grimalt, director d’orquestra i musicòleg, va posar en relleu els vincles entre la paraula, el gest escènic i els significats musicals mentre analitzava fil per randa diferents fragments de La Traviata, Il Trovatore i Un ballo in maschera.

Així, entre fragment i fragment, Grimalt va explicar el treball operístic de Verdi i la música del Romanticisme, comparant-la amb l’actualitat: “La música popular d’aleshores –va afirmar– podria ser equiparada amb el cinema d’avui”. De fet, animant el públic oient, va dir que “si no fos per la crisi, recomanaria que s’anés a l’òpera més sovint, ja que no requereix esforç i és un espectacle amb elements molt variats i amb una gran imaginació i una important càrrega literària”.

L’acte, organitzat per la Facultat d’Humanitats i al qual va assistir gent molt variada de tota la comunitat universitària, és una aposta d’aquesta facultat per celebrar el bicentenari del naixement de Verdi que se suma a les celebracions del Gran Teatre del Liceu, que obrirà els propers 6 i 9 d’octubre la temporada 2013-2014 amb una gran festa verdiana. De fet, els assistents a aquesta conferència podien comprar entrades per al concert del 9 d’octubre, amb un 60 % de descompte sobre el preu habitual.