Estudiants del FERT participen en una nova Jornada Vocâris

12/04/19
Comparteix aquesta informació

Un total de 90 estudiants del centre educatiu Fert Batxillerat van participar divendres passat, 5 d’abril, a la Jornada Vocâris d’orientació professional. La jornada va ser organitzada per UIC Barcelona en col·laboració amb l’empresa JovesLAB – Espai d’Innovació.

Estudiants del FERT participen en una nova Jornada Vocâris

La sessió va dotar els alumnes d’eines i metodologies perquè poguessin respondre a les tres preguntes següents: saps què vols ser?, saps què vols fer?, saps on vols arribar?

Per respondre-hi es va desenvolupar un taller dinàmic amb una durada total de quatre hores, basat en la metodologia Design Thinking. L’objectiu era posar les bases perquè els participants compartissin les seves inquietuds, poguessin reformular els seus problemes i, sobretot, poguessin provar. Així, la jornada es va concretar en cinc exercicis: el meu punt de partida, referents i no referents, frustracions vs. alegries, què pensem (enunciats generals) i projecció dels meus propers cinc anys. Per desenvolupar aquests cinc exercicis es va treballar tant de manera individual com de manera col·lectiva, primer en grups petits i després obrint la discussió al grup general.

Segons Jordi Alba, coordinador de projectes estratègics i organitzador de la jornada: “La primera sessió Vocâris ha permès als estudiants fer una breu reflexió personal sobre el seu punt de partida i cap a on volen dirigir-se a mitjà termini. Han pogut conèixer de primera mà quins són els principals elements motors i quina és la càrrega que han d’aprendre a distribuir de manera òptima perquè no redueixi les possibilitats d’èxit”.

Es tracta de la primera sessió, d’un total de dues. La fase següent es desenvoluparà previsiblement a l’octubre de 2019 i consistirà a passar d’aquesta reflexió i planificació inicial a l’acció.