Jose M. Ahedo, Alumni de l'ESARQ, gana el Wheelwright Prize 2014 de la Harvard University GSD

30/05/14
Comparteix aquesta informació

Jose M. Ahedo, Alumni ESARQ, ha guanyat el Wheelwright Prize 2014 de la Harvard University-Graduate School of Design (GSD). El premi consisteix en una beca per a un viatge de recerca valorada en 100.000 $. El guanyador en farà ús durant els propers dos anys per desplaçar-se a diversos països per desenvolupar un projecte de recerca.

Jose M. Ahedo, Alumni de l'ESARQ, gana el Wheelwright Prize 2014 de la Harvard University GSD

El jurat va seleccionar Ahedo i la seva proposta “Domesticated Grounds: Design and Domesticity Within Animal Farming Systems”, la qual estudia els models arquitectònics i organitzatius de les granges ramaderes i se centra en els incomptables reptes ambientals i socials relacionats amb la pràctica d’aquest tipus de granges. En la seva proposta aposta per la investigació de noves pràctiques que incloguin des de grans operacions industrials fins a petites pràctiques a les granges locals més tradicionals amb l’objectiu de crear models de producció més sostenibles.

En aquest viatge de recerca que durà a terme durant els propers dos anys, Ahedo visitarà, entre d’altres, històrics exportadors de llet, famílies ramaderes, grans extensions de vivers i altres centres i empreses on es fa recerca agrícola i que es troben repartides per països com Nova Zelanda, Mongòlia, Alemanya i la Xina.

El Wheelwright Prize és un premi internacional obert a joves arquitectes de tot el món que concedeix una beca valorada en 100.000 $ per a un viatge de recerca. S’atorga anualment a arquitectes que inicien la seva carrera i que han demostrat un talent excepcional i un compromís amb la continuïtat del seu treball creatiu. Aquest premi té com a objectiu fomentar la recerca innovadora durant aquesta etapa inicial de la carrera professional dels arquitectes. Aquest any s’han rebut prop de 200 sol·licituds de 46 països diferents que, segons el jurat del Wheelwright Prize, es caracteritzaven per la qualitat i la diversitat de les qüestions tractades: tecnològiques, espacials, urbanes, socials i polítiques.